A Rédei Református Egyházközség Honlapja

Istentiszteleti hirdetések 2019. december 1.

2019-12-04 06:46:28 / Barta Zsolt

 


Alkalmak:

 


Ma délután 16 órakor a Tatai Református Gimnázium diák küldöttsége fog zenés istentisztelet keretében szolgálni közöttünk. 16-an érkeznek hozzánk, 14 fiatal, valamint Illés Dániel, a Gimnázium igazgatója, és Szabó Elődné, tatai lelkipásztor, a Gimnázium vallástanára. Az istentisztelet után szeretetvendégséget tartunk a Kultúrházban. Minden Testvérünket szerettel várjuk az alkalomra!



Kedden 16 órakor imaórát tartunk a Lelkészi hivatalban.



Szombaton 18 órakor esti istentiszteletet  tartunk a templomban.



Jövő héten, advent 2. vasárnapján, a megszokott időben, 10 órakor tartunk istentiszteletet. Kálmán István, dudari lelkipásztor fogja Isten igéjét hirdetni közöttünk szószékcsere keretében.

 


Vasárnap délután 15 órakor adventi teaházat szervezünk hölgyek számára a "Csillag házban". Aki tud jönni, jelezze! Aki tud süteményt hozni, kérjük, szintén jelezze! Mindenki készüljön kedvenc karácsonyi énekével, ehhez kérjük, hozzanak kottát, vagy szöveget, vagy felvételt, hogy el tudjuk együtt is énekelni.

 

 

 

 

 

Adakozók:

 

 

 

Az úrvacsorai bort egy keresztyén testvérünk adományozta.

 

A templomi virágokat id. Kánai Pálné adományozta.

 

Az adventi koszorút Hartmann Enikő készítette és ez az ő ajándéka gyülekezetünk számára.

 

 

A gyülekezeti terem bútoraira és berendezésére adakoztak a héten:

 

Török Ferencné 3000 Ft-ot.

Kiss Gyuláné 5 000 Ft-ot.

ifj. Kánai Pál és családja 5 000 Ft-ot.

Sántik László és családja 10 000 Ft-ot.

Farkas Lajosné 3 000 Ft-ot.

Vaskó Lászlóné és családja 5 000 Ft-ot.

Soós János és családja 5 000 Ft-ot.

id. Zsebő László és neje 10 000 Ft-ot.

Zsebő Zsolt és családja 15 000 Ft-ot.

 

 

Isten Igéjével kérünk áldást a jókedvű adakozók életére:

 

"Az Istennek pedig van hatalma arra, hogy minden kegyelmét kiárassza rátok, hogy mindenütt mindenkor minden szükségessel rendelkezzetek és bőségben éljetek minden jó cselekedetre."

 

 

 

 

Egyéb:

 

 

 

 

A Kálvin kiadó kiadványai a mai naptól mindenki számára megvásárolhatóak a Lelkészi hivatalban. Vásárolni lehet falinaptárakat, Bibliaolvasó kalauzt, és Kálvin Kalendáriumot. Idén nem volt feliratkozás, így bárki vásárolhat ezekből. Van bőven, az előző évek igényei alapján, a készlet erejéig lehet vinni.

 

„A várakozás megszentelése” címmel kapható egy adventi áhítatos könyv is, amit a mai naptól lehet olvasni egészen január 6-ig, vízkereszt ünnepéig. Minden napra tartalmaz egy kis lelki táplálékot. Az ára 1980 Ft.

 

 

A Héthatár újság és az Adventi Hírlevél a kijáratnál megtalálható és elvihető. Kérünk, vigyenek családtagjaiknak és szeretteiknek is.

 

 

Az istentisztelet után 4 erős férfi emberre lesz szükségünk székek és asztalok pakolásához.

 

 

A mai napon szeretnénk minden jelenlévőt megajándékozni kifelé menet egy kis meglepetéssel, mely segít elcsendesedni, advent idején az ünnepre készülni lelkiekben is. 15 perc adventi csendről van szó egy finom tea, sütemény és gyertyafény mellett. A süteményt Buda Miklósné készítette, a csomagokat pedig az imaóra résztvevői állították össze. Fogadják szeretettel és kívánunk mindenkinek áldott adventet!