A Rédei Református Egyházközség Honlapja

Istentiszteleti hirdetések 2020. március 15. MÓDOSÍTOTT VÁLTOZAT

2020-03-16 16:48:01 / Barta Zsolt


 

 

 

 

Alkalmak:

 

 

Szomorú szívvel hirdetjük a Testvéreknek, hogy a koronavírus terjedése miatt határozatlan ideig elmaradnak a gyülekezeti alkalmaink.

 

 

Elmarad:

 

A keddi imaóra, szerdán a Hit és... előadássorozat harmadik és egyben záró alkalma, a szombat esti istentisztelet, a vasárnapi istentisztelet, valamint ahogy korábban hirdettük, az egyházmegyei női konferencia is.

 

Az intézkedés visszavonásig lesz érvényben. Ha változás lesz, azonnal értesítjük a Testvéreket.

 

 

 

Adakozók:

 

 

 

Az úrasztali virágot Páll Dénes családja adományozta.

 

Isten igéjével kérünk áldást az adakozókra:

Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert a jókedvű adakozót szereti az Isten."

 

 

 

Páll Dénes halálának 1. évfordulójára emlékezve felesége, lányai és unokái Isten dicsőségére 25.000 Ft-t adományoztak.

 

Isten minden sebeket bekötöző vigasztalását hirdetjük az emlékező családnak:

Mert nincsen itt maradandó városunk, hanem az eljövendőt keressük. Általa vigyük Isten elé a hálaadás áldozatát mindenkor, azaz nevéről vallást tévő ajkaink gyümölcsét."

 

 

 

Zsebő Jánosné és családja az elhunyt férj és édesapa halálának 1. évfordulójára emlékezve Isten dicsőségére adományt adott.

 

Ifj. Zsebő János és családja édesapja halálának 1. évfordulójára emlékezve Isten dicsőségére adományt adott.

 

 

Isten igéjével hirdetünk vigasztalást az emlékező családnak:

 

Hogyha pedig meghaltunk Krisztussal, hisszük, hogy élünk is ő vele. Tudván, hogy Krisztus, a ki feltámadott a halálból, többé meg nem hal; a halál többé rajta nem uralkodik..."

 

 

 

 

Egy testvérpár szüleik házasságkötésének 40. évfordulójára emlékezve Isten dicsőségére adományt adtak.

 

 

Isten igéjét hirdetjük emlékező testvéreinknek:

Mindennek megszabott ideje van, megvan az ideje minden dolognak az ég alatt. Megvan az ideje a gyásznak és megvan az ideje a táncnak."

 

 

 

Egyéb:

 

 

 

Az elmúlt héten 64 évesen elhunyt Czigány Ferenc. Temetése a rédei református temetőben lesz valószínűleg szombaton délután 1-kor lesz.

 

 

Egyházkerületünk püspöke levelet írt a gyülekezeteknek a koronavírussal kapcsolatban, ezt most felolvasom a Testvéreknek is:

 

 

 

Püspöki körlevél

 

 

A Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnökségének koronavírussal kapcsolatos március 6-i és március 11-1 közleményét szem előtt tartva engedjék meg, hogy több dunántúli református orvos testvérünk javaslatát is nyomatékosan figyelmükbe ajánljuk a vasárnapi istentiszteleteken való részvétellel kapcsolatban.

 

Kérjük, hogy a templomban csak a közvetlen családtagok üljenek egymás mellett, egyébként mindenki legalább egy méter távolságra üljön a másik gyülekezeti tagtól.

 

Az istentisztelet előtt és után kérjük a padokat, kilincseket, és minden olyan felületet, amivel a gyülekezet tagjai, a lelkipásztorok érintkezhettek fertőtlenítsenek!



A Mezőörsi Református Egyházközség nagy tételben rendelt a vízszintes és függőleges felületen is használható fertőtlenítőszert, valamint kézfertőtlenítőt is, amelyek a jövő hét második felétől lesznek elérhetők. A fertőtlenítőszereket díjmentesen felajánlják a dunántúli gyülekezetek részére, a kérésük annyi, hogy aki szeretne belőlük vinni, az menjen el érte Mezőörsre. Kérjük a részletek kapcsán mindenképpen vegyék fel a kapcsolatot Szőke Barnabás nagytiszteletű úrral a barnabas.szoke@gmail.com e-mail címen. Hálásan köszönjük a Mezőörsi Református Egyházközség segítségét!

 


Jézus jelenléte arra biztat bennünket, hogy ne féljünk, Őt hívjuk segítségül. Imádkozzunk az orvosok és ápolók szolgálatáért; felelős vezetőinkért, hogy felülről kapjanak erőt és bölcsességet minden döntésükben.

 


Imádkozzunk Európáért, az egész világért és a megbetegedettekért.
Böjt időszakában a húsvétra, a feltámadott Úrra tekintő megtartó reménység lelkülete járjon át bennünket mindennap.

 


Jézus mondja: „Bízzatok, én vagyok, ne féljetek!"

 


A Dunántúli Református Egyházkerület Elnöksége nevében,

 

Testvéri köszöntéssel,

Steinbach József

püspök

 

 

 

Egyházunk ajánlása szerint a koronavírus terjedésének idejére elhagyjuk az istentisztelet végén, a kivolnuláskor a kézfogást.

 

 

A hirdetések végén énekeljük el nemzeti imádságunkat, a Himnuszt!