A Rédei Református Egyházközség Honlapja

Ökumenikus imahét 2021

2021-01-28 19:01:13 / Barta Zsolt

Ökumenikus Imahét Rédén

 

Maradjatok meg szeretetemben és sok gyümölcsöt teremtek..." János 15, 5.9.

 

 

A járványhelyzet dacára idén is sikerült megtartani a közös imádság alkalmait a keresztyénség egységéért, igaz kicsit másképp, mint eddig. Figyelembe véve a korlátozásokat és az esti kijárási tilalmat, nem hívtunk távolból szolgálókat, hanem kizárólag a helyi felekezetek vezetőit szólítottuk meg, akik közül az evangélikus és a pünkösdi gyülekezet képviseltette magát. A templomban betartottuk a szükséges óvintézkedéseket.

 

Január 19. és 21. között, három estén gyűltünk össze a református templomban, ahol Isten Igéje mellett elcsendesedve gondolkodhattunk és tanulhattunk a Krisztusban gyökerező, gyümölcstermő életről.


Az idei imahét alkalmait a francia-svájci női szerzetes közösség, a Grandchamp-i nővérek tagjai készítették elő a János evangéliuma 15. részében található szőlőtő képe alapján.

 

„A vesszőszálak, amelyeken a termés érik, a Jézus Krisztussal mint szőlőtőkével való megbonthatatlan közösséget fejezik ki. A tőkén azonban nem egyetlen vessző nő, hanem több, amelyek együtt a plébániai és gyülekezeti közösségeink." (forrás: Az imahét vezérfonala) A hét célja a belső lelki növekedés és érés mellett, az egymásra figyelés és a keresztyén egység megélése volt.

 

 

Kedd este Németh József a rédei pünkösdi gyülekezet megbízottja beszélt a Krisztusi szeretetről és arról, hogy ezt a szeretetet kell megélnünk és továbbadnunk egymásnak.

 

 

Szerda este Bajnóczi Márió bakonyszombathelyi evangélikus lelkipásztor biztatott minket arra, hogy maradjunk mindig Jézus közelében, életünkkel, hitünkkel, imádságainkkal szorosan hozzá kapcsolódva, mert Jézus az igazi szőlőtő. Ne csapjuk be magunkat és ne elégedjünk meg hamis szőlőtőkékkel, például a magunk sajátos, magányos, templomba járás nélküli hitével vagy más, divatos gondolkodásrendszerekkel.

 

 

Csütörtökön este az. ún. Boldog-mondások alapján Isten Igéjének fontosságáról tanított minket Barta Zsolt rédei református lelkipásztor.

 

 

Az elhangzott prédikációk visszahallgathatóak az alábbi linkeken.

január 19.

január 20.

január 21.

 

 

Hálára ad okot, hogy a résztvevők száma alig volt kevesebb az előző években megszokotthoz képest.

 

Reméljük jövőre már felszabadultabban tudunk találkozni és egész héten újra együtt lenni!

Barta Lívia, lelkipásztor