A Rédei Református Egyházközség Honlapja

Istentiszteleti hirdetések 2021. május 2.

2021-05-11 09:17:54 / Barta Zsolt

 


Alkalmak:


Jövő vasárnap az istentiszteletet a megszokott időben tartjuk itt a templomban.

 

 

Imaóra egyenlőre otthon folytatódik. A kijáratnál elvihető a nyomtatott vezérfonal.

 

 

Vigyünk magunkkal prédikációt és imaórát! Adjuk tovább szomszédainknak, családtagjainknak is!

 

A mai igehirdetés meghallgatható az alábbi linken:

Istentisztelet, Réde, 2021. május 2.


Adakozók:

 

A templomi virágot egy asszonytestvérünk adományozta.

A templomi konvektorok elektromosságának kiépítését id. és ifj. Pölöskei Lajos és Buda Zsolt végezték el még az ősz folyamán - a munkát és az anyagot is Isten dicsőségére ajánlották fel.

Biró Béláné a templomfelújításra, Isten dicsőségére adakozott.

A prédikációkat kihordók életére is Isten igéjével kérünk áldást és megköszönjük szolgálatukat, amit az elmúlt hetekben végeztek.

Isten igéjével hirdetünk áldást az adakozóknak: „...a mostani időben a ti fölöslegetek pótolja azok hiányát, hogy máskor azok fölöslege is pótolja majd a ti hiányotokat, hogy így egyenlőség legyen!"




Március 26-án hirdettük a feltámadás evangéliumát Szalai Károlyné született Kajári Ilona sírjánál, aki 88 évesen hunyt el.

Szalai Károlyné halálának emlékére gyermekei közösen Isten dicsőségére adakoztak.

Isten igéjével hirdetünk vigasztalást a gyászoló családnak: Akik az ÚRban bíznak, olyanok, mint a Sion hegye, amely nem inog, hanem örökre megáll. Zsolt 125,1

 

 

 

Április 16-án hirdettük a feltámadás evangéliumát Győrffy Ferenc nagytiszteletű asszony sírja mellett, aki 90 évet élt.

Győrffy Ferencné halálának emlékére fia, Győrffy Ferenc és családja, valamint menye Győrffy Attiláné és családja Isten dicsőségére adakozott.

Isten minden sebeket bekötöző vigasztalást hirdetjük a gyászoló családnak: Boldogok, akik sírnak, mert ők megvigasztaltatnak. Máté 5,4

 

 

Pénteken hirdettük a feltámadás evangéliumát Varga Gézáné született Takács Gizella koporsója mellett, aki 78. életévében hunyt el.

Varga Gézáné halálának emlékére gyászoló családja Isten dicsőségére adakozott.

Varga Gézáné halálának emlékére testvére Váradi Károlyné, valamint keresztfiai Váradi Attila és Károly közösen Isten dicsőségére adakozott.

Varga Gézáné halálának emlékére komaasszonya Takács Vilmosné és családja Isten dicsőségére adakozott

Isten vigasztalását hirdetjük a gyászoló családnak: Akik az ÚRban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el.

 

 

Templomfelújítás: az elmúlt időszakban nyertünk 15 millió forintot. Így nem egészen a beruházás fele áll rendelkezésünkre. Újabb kérelmet nyújtottunk be. Ennek pozitív elbírálását várjuk. Reméljük, hogy az idén elindul a felújítás. Hordozzuk imádságban a munkálatok előkészítését és elvégzését!

 

Szeretettel köszöntjük az édesanyákat, nagymamákat, keresztanyákat és minden nő testvérünket. Az elhangzott verseken túl, a kijáratnál szeretnénk mindenkinek átadni egy kis ajándékot, amit 4 fiatal készített el. Fogadják azt is szeretettel.

 

Örömmel hirdetjük, hogy még februárban, a lezárás előtt, kaptunk ajándékba 60 db bordó párnát, amely egyaránt alkalmas arra, hogy ráüljünk és arra is, hogy a hátunk mögé téve a padban a kényelmünket szolgálja. Jövő vasárnaptól használatba vesszük ezeket, ezért szeretettel kérünk mindenkit, hogy akinek van itt párnája vagy tudja, hogy melyiknek ki a gazdája, az vigye haza magával. Néhány hónap múlva, az építkezés elkezdése előtt mindenképpen össze kell szedni a párnákat. Úgy gondoltuk, hogy könnyebb lesz ezeket a bordó párnákat összegyűjteni, mint akkor keresni az itt lévő párnák gazdáit. A 60 db párnát tehát ajándékba kaptuk és használjuk jó szívvel!

 


td p { background: transparent } p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 115%; background: transparent }

Csatolt dokumentumok
Igehirdetés 2021. 05.02. ( 115.9 KB )
Igehirdetés 2021. 05.02. ( 187.5 KB )
Igehirdetés 2021. 05.02. ( 148.5 KB )