A Rédei Református Egyházközség Honlapja

Istentiszteleti hirdetések 2021. május 16.

2021-05-19 14:44:46 / Barta Zsolt

 


Alkalmaink:

 

Jövő vasárnap és hétfőn, Pünkösd ünnepének mindkét napján délelőtt 10-kor tartunk istentiszteletet. Mind a két ünnepi istentiszteleten megterítjük az úrasztalát és úrvacsorai közösségben lehetünk együtt. Készüljünk ezekre az alkalmakra bűnbánó szívvel.

 

 

A konfirmáció idén pünkösd után két héttel, június 5-én, szombaton délután 4-kor lesz. A járvány miatt jubilánsokat idén sem hívunk.

 

 

Az áldozócsütörtöki és a mai prédikáció is elvihető a kijáratnál, illetve az imaóra nyomtatott anyaga is.

 

A mai prédikáció ezen a linken hallgatható vissza:

Istentisztelet, Réde 2021. május 16.


Adakozók:


A templomi virágokat négy asszonytestvérünk adományozta.

Aki szeretne virágot adományozni az úrasztalára/templomba, jelezze Borsosné Kuglics Erikának!

Isten áldása legyen a jókedvű adakozókon, tudván, hogy „Aki másokat felüdít, maga is felüdül."

 

 

Dróth Józsefné és Antal Lászlóné nagynénjük Rácz Lajosné, Irénke néni 100. születésnapja alkalmából Isten iránti hálából adakoztak. Ezúton is köszöntjük Irénke nénit- képeslapot küldtünk és áldást kérünk az adakozókra is: „Áldott az Úr, az én kkősziklám, aki harcolni tanítja kezemet, hadakozni ujjaimat. Jótevőm és erősségem, váram és megmentőm Ő, pajzsom, akihez menekülhetek." Zsolt 144,1-2

 

 

Április 24-én kísértük utolsó földi útjára Németh Istvánt, aki Isten kegyelméből 65 évet élt közöttünk.

Németh István emlékére családja Isten dicsőségére adakozott.

Németh Istvánra emlékezve testvére, Török Ferencné és családja Isten dicsőségére adakozott.

Kilián Mihály Németh István emlékére Isten dicsőségére adakozott.

Isten Igéjével hirdetünk vigasztalást a megszomorodott családtagoknak: „Békességet hagyok nektek, az én békességemet adom nektek, de nem úgy adom nektek, ahogyan a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, ne is csüggedjen! "

 

 

Szász Árpádné fia Szász Árpád halálának 1. évfordulóján Isten dicsőségére adakozott.

Isten Igéjével kérünk áldást és vigasztalást emlékező testvérünk életébe: „Boldogok azok a szolgák, akiket az úr, mikor megérkezik, virrasztva talál. Bizony mondom néktek, hogy felövezi magát, asztalhoz ülteti őket, odamegy és felszolgál nekik. És ha a második vagy a harmadik őrváltáskor érkezik is meg, és virrasztva találja őket: boldogok azok a szolgák!"

 

Egyéb:

Párnák: Használatba vettünk 60 db bordó párnát, amelyet még a lezárás előtt kaptunk ajándékba. Ezek arra is jók, hogy ráüljünk és arra is, hogy a hátunk mögé téve a padban a kényelmünket szolgálja. Kérünk mindenkit, hogy akinek van itt párnája vagy tudja, hogy melyiknek ki a gazdája, az vigye haza magával. Ami itt marad, pünkösd után összegyűjtjük. Néhány hónap múlva, az építkezés elkezdése előtt mindenképpen össze kellene szedni a párnákat. Úgy gondoltuk, hogy könnyebb lesz ezeket a bordó párnákat összegyűjteni, mint akkor keresni hetekig az itt lévő párnák gazdáit.

 

Karantén prédikációs kötet megvásárolható 2000 ft-ért.